Tanssitunnit

Haluatko kohottaa kuntoasi kuin huomaamatta musiikista nauttien? Tanssitunneilla pääset oppimaan valitsemasi tanssilajin salat ja löytämään liikunnan ilon rytmien pyörteistä.

 

Tunnille osallistuaksesi et tarvitset aiempaa tanssitaustaa, sillä tunnit sopivat ihan jokaiselle. Voit varata tunnin kaikenlaisille ryhmille työporukan virkistyspäivään, polttareihin tai vaikka ihan muuten ystäväporukan kesken!

 

Tanssitunnilla:

 

  • Kuntosi kohoaa kuin huomaamatta hauskan, energisen ja rennon fiiliksen merkeissä
  • Opit tanssitekniikkaa olitpa sitten aloittelija tai edistyneempi
  • Saat irtioton arkeen ja stressiin – tanssitunnilla et ehdi miettiä muuta!

Tutustu eri tanssilajeihin:

Koillis- brasilialaisessa musiikissa korostuu afrikkalainen perintö, lyömäsoittimet ja synkopoidut rytmit. tanssit pohjautuvat bahialaiseen kansanperinteeseen. mm. candomble`- uskontoon, orixo`jen tansseihin ja rytmeihin. Keho soljuu mukana kuin aalto ja hiki virtaa, energia pursuaa kehosta kokonaisvaltaisesti sekä pehmeät afro liikkeet poistavat selän, hartiaseudun ja rintarangan jäykkyyttä!


Teemme askelista sarjoja, etsimme tanssin sielua ja haemme omaa persoonallista suoritustapaa erilaisilla harjoitteilla.


Annetaan musiikin viedä ja nautitaan tanssin ilosta ja energiasta.

Sambatunnilla opettelemme brasilialaisen samban perusteita alusta alkaen iloisella, reippaalla ja energisellä otteella! Tunnille voi tulla kuka tahansa, eikä aikaisempaa tanssitaustaa tarvitse olla! Tunti alkaa lyhyellä lämmittelyosuudella, jonka avulla saadaan keho heräteltyä päästä varpaisiin.

Tämän jälkeen siirrytään tekniikkaosuuteen, jossa käydään läpi sambassa olennaisia lantion ja rintarangan liikkeitä, jalkatekniikkaa sekä käsien ja koko kehon käyttöä tanssissa. Teemme liikkuvuutta ja koordinaatiota parantavia harjoituksia ja harjoittelemme tietenkin runsaasti samban perusaskelta – samba no pé:ta! Harjoittelemme tanssia ja sambaan olennaisena kuuluvaa esiintymistä lyhyiden askelyhdistelmien avulla.

Tunnilla tanssitaan paljain jaloin tai tossuissa.

Karnevaalisamban edistyneen tason tunnilla teemme alkuun lyhyet lämmittelyt koko keholle. Harjoittelemme hiukan haastavampia rintarangan ja lantion liikkeitä, kävelyitä ja useamman liikkeen yhdisteitä erityylisten sambabiisien tahdissa.


Jatkamme snp:n treenaamista sekä hitaassa että nopeammassa tempossa sekä kokeilemme jo hiukan haastavampia askelyhdistelmiä snp:n ohessa. Yhdistelemme opittuja askeleita koreografiaksi ja stailaamme tanssia passista tyyliin yhdistelemällä siihen mm. pään ja käsien liikkeitä. Tunnilla tanssitaan joko tossuissa tai korkokengissä oman taitotason mukaan.

Tunnilla tanssitaan tossuilla ja korkokengillä.

Kaipaatko lisäenergiaa, iloa sekä hyvänmielen tanssien?

Saat nauttia lattarirytmeistä, pitää hauskaa ja kuntoilla. Iloisella ja energisoivalla Latin Dance -tunnilla tutustutaan erilaisiin latino tansseihin helpoilla ja lyhyiden askelsarjojen muodossa. ( mm. Salsa, Reggeton, Samba-reggae, Samba, cha cha.) Tarkoituksena on ainakin tanssia 2-3 tanssityyliä/tanssitunti ja sitä kautta oppia useita eri latinotansseja sekä nauttia hyvällä fiiliksellä.

Sambic®-liikuntatuote sisältää vauhdikasta tanssiliikuntaa brasilialaisilla tansseilla. Kaikille sopivalla tunnilla kohotamme kuntoa ja lisäämme vartalon liikkuvuutta ihanien brasilialaisten rytmien tahdissa.

Pehmeät reggaen liikkeet poistavat selän, hartiaseudun ja rintarangan jäykkyyttä,ja samba pistää puolestaan lantioon liikettä! Myös ryhti ja lihaskunto paranevat! Selkeät askelkuviot perinteisin tai trendikkäin lisukkein. Rentoa, hauskaa ja hikistä sekä aitoa brassifiilistä! Ohjaajana koulutettu Sambic-ohjaaja.

Tunneilla harjoittelemme brasilialaisten tanssien, kuten samban ja sambareggaen perusliikkeitä sekä tanssien tekniikkaa. Teemme askelista sarjoja, etsimme tanssin sielua ja haemme omaa persoonallista suoritustapaa erilaisilla harjoitteilla.

Lavis-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella. Kuten lavatansseissa, Laviksessa tanssitaan kaksi samaa tanssilajia peräkkäin ja tunnilla soi perinteinen suomalainen lavatanssimusiikki. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi, silti lähdet tunnilta hikisenä.

Tunti koostuu vaihdellen seuraavista tanssilajeista: Valssi, humppa, jenkka, polkka, masurkka, tango, rock, jive, foxi, fusku, salsa, cha cha, rumba ja samba.

Lavis-lavatanssijumpan periaatteisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydään monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja ja jokainen löytää tunnilta omat tähtihetkensä. Kunnon kohotus käy huomaamatta, kun liikutaan isossa ryhmässä, jokainen omalla tyylillään ja tehollaan. Lavis-lavatanssijumppa tempaa mukaansa hyvin erityyppisiä ihmisiä. Yhteisenä nimittäjänä Lavista harrastavilla ihmisillä on irrottelun ja hauskanpidon halu sekä erilaisen elämysten hakeminen arkisten asioiden rinnalle.