Kehonhuolto

Haluatko vahvistaa ja vetreyttää kehoasi ja lihaksistoasi lempeästi sekä parantaa koordinaatiokykyä?

Kehonhuoltotunti sopii ihan jokaiselle. Tunnilla keskitymme auttamaan kehoa palautumaan rasituksesta ja vahvistamme ja aktivoimme kehon tukilihaksia, jotka ovat tärkeitä jokapäiväisen hyvinvoinnin kannalta.

Kehonhuoltotunneilla valittavanasi on useita eri vaihtoehtoja joogasta fysioterapeuttien kehittämään FasciaMethodiin.

Tutustu tunteihin alla ja kysy tarjous ryhmälle.

Lue lisää vaihtoehdoista:

Pilates on kehonhallintametodi

Pilates on saksalaisen Joseph Pilatesin 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintatekniikka, jonka tavoitteena on lisätä koko kehon hyvinvointia. Pilatesta harjoitetaan sekä pilateslaitteilla että -matolla.

Pilateksessa keskitytään etenkin alussa tärkeiden keskivartalon lihasten vahvistamiseen. Lihasvoiman lisäksi kehittyy lihastasapaino. Istumatyöläiselle pilates antaa tukea ryhtiin, kuntoilijaa säännöllinen harjoittelu suojaa loukkaantumisilta.

Kiirettä ja stressiä karkottava, rauhallisessa tahdissa etenevä lempeä jooga-tunti perustuu hathajoogaan ja mausteita tuntiin myös yin-joogasta. Se sisältää lämmittelyn, erilaisia fyysisiä tasapainoharjoituksia ja asanoita eli asentoja, venytyksiä, liikesarjoja avaavia keholle sekä rauhoittavan loppurentoutuksen.

Kehonhuoltotunnit ovat rauhallisia tunteja, joissa keskitytään liikkuvuuteen, kehon linjauksiin ja tukilihaksiin. Kehohuolto tunnilla avataan lempeästi kehon liikeratoja helpoilla dynaamisilla liikkeillä.  Tavoitteena on rauhoittaa mieli ja keho arjen kiireiden keskellä. Kehonhuoltotunneista on hyvä aloittaa liikkuminen. Tunti sopii myös aktiiviliikkujille palauttavaksi harjoitteeksi. 

Kehonhuoltotunneilla saa apua istumatyön ja tietokoneen ääressä työskentelyn ongelmiin niska-hartiaseutu, lihasten jumit, tukilihasten heikkous ja liikkuvuuden paranemiseen kehossa.

FasciaMethod on meidän fysioterapeuttiemme kehittämä kehonhuoltomenetelmä ryhmäliikuntaan ja lisätyökalu yksilövalmennukseen. Konseptissamme yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla.

Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelin oireisiin. FasciaMethod -konseptin harjoitteluperiaatteet perustuvat tutkittuun näyttöön. FasciaMethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan! Harjoitteet ovat yksinkertaisia ja kaikille helppoja oppia. FasciaMethod – harjoitteita voi hyödyntää kuntoilussa, urheilussa, kuntoutuksessa, kotioloissa sekä kuntokeskuksissa.