Hemmotteluhoidot

Kaipaatko pientä hemmottelua ja hyvää oloa arjen kiireiden keskelle ja helpotusta stressiin?

Hemmotteluhoidot on suunniteltu rentouttamaan sekä kehoa että mieltä ja antamaan pienen hengähdystauon. Hemmottelu auttaa laukaisemaan jännitystiloja ja auttaa mieltä päästämään irti tekemettömistä tehtävistä.

Hemmotteluhoitojen joukosta löydät useita eri vaihtoehtoja aina kuumakivihieronnasta aromaterapeuttiseen Raindrop-hoitoon.

 

Hemmotteluhoidot järjestetään osoitteessa

Maijankuja 3, 91910 Tupos.

 

Lue lisää vaihtoehdoista:

Intialainen päähieronta on hoitomuoto, joka lievittää stressiä ja rentouttaa. Se tuo helpotusta särkeviin sekä jäykkiin niska- ja hartialihaksiin. Niska ja hartiat kuuluvat lihasryhmiin, joihin stressi kasautuu. Hierominen voi tuoda heti helpotusta ja lihasten jännitystilat laukeavat.

Hieronnan edetessä asiakas rentoutuu ja hengitys muuttuu syvemmäksi ja kehossa virtaa enemmän happea. Aivot tarvitsevat paljon hapekasta verta, mikä parantaa keskittymiskykyä, muistia ja edistää hiusten terveyttä.

Intialaisessa päähieronnassa käsitellään niska, hartia, olkavarret, pää, kasvot ja korvalehdet. Intialainen päähieronta on turvallinen, miellyttävä ja tehokas hoitomuoto.

Hoidon kesto 30min. tai 45min.

Kuumakivihieronta on kokovartalohoito joka rentouttaa kehoa ja mieltä kokonaisvaltaisesti. Kivillä hierottaessa vaikutus perustuu lämpöön ja kivien tuomaan painon tunteeseen kudoksella. Kivien lämpötila on n. 55 – 65°c , siksi lämpövaikutus on suuri niillä alueilla joille kivet on asetettu. Lämmön vaikutus leviää verenkierron välityksellä kaikkialle kehoon, lämpö laajentaa verisuonia ja lisää verenvirtausta lähinnä niillä alueilla joissa kivet ovat. Kuona-aineita poistuu kudoksista verenkierron lisääntyessä. Pintalämmön sekä lämpimillä kivillä tehtävien sivelevien hierontaotteiden vaikutuksesta keho vapautuu erilaisista jännityksistä ja mieli rentoutuu. Yleiset hieronnan vaikutukset toteutuvat kuumakivihieronnassa.

Hieronta tehdään rentouttavalla-tai lihashoitohierontaöljyllä, jotka tukevat kivien lihaksia hoitavaa ja rentouttavaa vaikutusta. Hoidossa voidaan käyttää myös hyvänmielen hierontaöljyä jos kaipaa mielialan kohotusta, tai virkistävää hierontaöljyä elvyttämään.
Kuumakivihieronta kestää minimissään tunnin ja se tehdään hierontapöydällä.

Hoidon kesto 60min. tai 90min.

Suomen Hermoratahieroja-opiston opin mukainen hermoratahieronta.


Miksi hermoratahieronta?

Hermoratahieronta on vaihtoehtoinen, luonnollinen hoitomuoto, joka auttaa lihasvaivoihin, useimpiin kroonisiin sairauksiin, särky- ja kiputiloihin.

 

Miten hoito tapahtuu?
Se on tehokasta tukihoitoa koululääketieteen rinnalla ja auttaa tehokkaasti saavuttamaan kehon tasapainotilan, jolloin se on puolustuskykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee, erityiselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu eli keho elpyy parantamaan itse häiriintynyttä toimintaansa, jolloin vaivat helpottavat ja paranevat, eivät uudet vaivat pääse ”asettumaan taloksi kehoon”. Aluksi olisi hyvä ottaa hoitoja sarjana viikon välein. Hermoratahieronnan kuntoutus on perusteellista ja aikaa vievää. Hermoratahieronta hoidetaan koko keho päästä varpaisiin, lujan lempeällä otteella painaen ja pyörittäen. Hoidon aikana otetaan hermoratojen ohella myös huomioon kehon sähköistysalueet, magneettikentät, yhteistoiminnalliset lihakset ja vastakappaleitten toiminta.

 

Kenelle hoito sopii?
Hermoratahieronta sopii kaikille; poikkeuksena ovat vain odottavat äidit ja juuri leikkauksesta tulleet (2 kk väliä) sekä elinsiirto potilaille.
Hermoratahoito sopii myös lapsille.

 • päänsärky
 • niska-, hartia- ja selkäkivut
 • allergiat
 • astma
 • reuma
 • vatsavaivat
 • ruoansulatushäiriöt
 • määrittelemättömät kivut tai vaivat, joita ns. koululääketiede ei ole voinut diagnosoida
 • migreeni
 • maksavaivat
 • kilpirauhasen toimintahäiriöt
 • munuaistaudit
 • sydäntaudit
 • halvaantuminen
  ym. rappeutumissairaudet

Hoidon kesto 2h.

Keho hoidetaan vaatteiden päällä, ohut kerrasto tai muu pitkähihainen asuste ja sukat. Hoidon jälkeen suositellaan lepäillä vähintään 2 tuntia sekä nauttia runsaasti vettä (ylittämättä yli 3 litraa /vuorokausi).

Äänimaljahoito toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Se on myös hyvä lisä muihin hoitoihin, esim. hierontaan, reiki-hoitoon, enkelihoitoon, jne.

Äänimaljahoito on myös ihana hoitomuoto raskaana oleville, koska hoito tavoittaa myös kohtukodissa asustavan sikiön. Äänivärähtelyt saavuttavat alueet, minne hoitajan sormet eivät yllä. Äänihieronta saa kehon yli sata triljoonaa solua värähtelemään.

 

Äänimaljahoidossa asiakas on hoidon aikana sekä päin- että selinmakuulla ja kulhoja soitetaan sekä keholla että kehon yläpuolella aurassa. Raskaana olevilla käytetään kylkimakuu- ja puoli-istuvaa hieronta-asentoa. Hoidossa käydään läpi koko keho päästä varpaisiin: ylä- ja alaraajat, vatsan ja selän alue sekä kehon chakra-alueet.

Raindrop-hoidossa on yhdistetty erilaisia hoitotekniikoita. Siinä yhdistyvät aromaterapia Young Livingin eteerisillä öljyillä, muinainen tiibetiläinen Vitaflex-tekniikka sekä Lakota-intiaanien perinteinen hoitomuoto.

 

Raindrop-hoito on saanut nimensä siitä, että öljyt tiputetaan selkärangalle kuin vesipisarat. Hoidossa levitetään iholle n. 80 tippaa yhdeksää korkealaatuista terapeuttista eteeristä öljyä, jotka hierotaan selkään, niskaan ja jalkoihin.

 

Hoito on erittäin rentouttava ja rauhoittava.

Hoito sopii kaikille, jotka kaipaavat rentoutumista, hyvää oloa ja hemmottelua. Hieronta tehdään hoitopöydällä ja hoito kestää noin tunnin.

Hyvinvoinnin ylläpitämiseksi suositellaan hoitoa neljä kertaa vuodessa, kroonisia tiloja hoidettaessa voidaan hoito tehdä kerran viikossa tai kerran kuukaudessa tilanteen mukaan.