Karnevaalisamba

Karnevaalisamba alkeet

Samba -tunnilla opettelemme brasilialaisen samban perusteita alusta alkaen iloisella, reippaalla ja energisellä otteella! Tunnille voi tulla kuka tahansa, eikä aikaisempaa tanssitaustaa tarvitse olla! Tunti alkaa lyhyellä lämmittelyosuudella, jonka avulla saadaan keho heräteltyä päästä varpaisiin.

Tämän jälkeen siirrytään tekniikkaosuuteen, jossa käydään läpi sambassa olennaisia lantion ja rintarangan liikkeitä, jalkatekniikkaa sekä käsien ja koko kehon käyttöä tanssissa. Teemme liikkuvuutta ja koordinaatiota parantavia harjoituksia ja harjoittelemme tietenkin runsaasti samban perusaskelta – samba no pé:ta! Harjoittelemme tanssia ja sambaan olennaisena kuuluvaa esiintymistä lyhyiden askelyhdistelmien avulla.

Tunnilla tanssitaan paljain jaloin tai tossuissa.

Karnevaalisamba edistyneet

Karnevaalisamban edistyneen tason tunnilla teemme alkuun lyhyet lämmittelyt koko keholle. Harjoittelemme hiukan haastavampia rintarangan ja lantion liikkeitä, kävelyitä ja useamman liikkeen yhdisteitä erityylisten sambabiisien tahdissa.

Jatkamme snp:n treenaamista sekä hitaassa että nopeammassa tempossa sekä kokeilemme jo hiukan haastavampia askelyhdistelmiä snp:n ohessa. Yhdistelemme opittuja askeleita koreografiaksi ja stailaamme tanssia passista tyyliin yhdistelemällä siihen mm. pään ja käsien liikkeitä. Tunnilla tanssitaan joko tossuissa tai korkokengissä oman taitotason mukaan.

Tunnilla tanssitaan tossuilla ja korkokengillä.